paksoi roerbak

Mijn favoriete shanghai paksoi-recept! Veel groenten en een pittige gember-knoflooksaus maken van deze gemakkelijke roerbak een heerlijke, smaakvolle doordeweekse avondmaaltijd.
Shanghai paksoi is een kleinere versie van de paksoi en het is een steviger gewas en heeft een sterkere en kruidige smaak. Shanghai paksoi heeft lichtgroene bladeren en stengels die zich als een pakketje om elkaar heen vormen.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten saus

voor de roerbak:

paksoi roerbak

Bereidingswijze:

  1. Maak de saus door de tamari, rijstazijn, limoensap, honing, gember, knoflook en sesamolie door elkaar te roeren. Opzij zetten.

  2. Kook de noedels in een pan met gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet ze af, spoel ze af en zet ze apart (of laat ze in koud water staan ​​of meng ze met een beetje olie om klontering te voorkomen)

  3. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de shiitake-paddenstoelen en broccoli toe, roer om te coaten en laat 1 tot 2 minuten koken tot de champignons zacht worden en de broccoli bruin begint te worden. Schud de pan goed en roer, voeg dan de lente-uitjes, paksoi en edamame toe. Kook, onder af en toe roeren nog 2 minuten, tot de paksoi en broccoli gaar maar nog steeds levendig zijn.

  4. Voeg de wortels en noedels toe en meng. Voeg de saus toe, roer opnieuw. Voeg een scheutje limoen toe. Proef en pas kruiden aan. Bestrooi met sesamzaadjes. Serveer met extra limoenschijfjes en sambal of sriracha erbij.

Meer recepten

Paksoi salade
Paksoi salade
Meer Informatie
Paksoi soep
Paksoi soep
Meer Informatie
Gegrilde Paksoi
Gegrilde Paksoi
Meer Informatie
Paksoi roerbak
Paksoi roerbak
Meer Informatie

Social Media