Gegrilde paksoi

Als je haast hebt is gegrilde paksoi het ideale recept! Het is namelijk erg snel te maken. Gegrilde paksoi is in slaatjes te gebruiken of in roerbakken, het recept is rijk aan vitamine C en is heerlijk knapperig. Door de dikke stronken die onderaan eindigen in de lange dunne wortel wordt paksoi ook nog wel is selderijkool genoemd, de lange dunne wortel van de paksoi lijkt namelijk ook erg op selderij.
Het is niet alleen maar een heerlijk recept, want paksoi is ook nog is erg goed voor je! Het is namelijk gebleken door een overzichtsstudie die in 2016 plaats vond, dat tussen de consumptie van groene bladgroente, waaronder dus ook kruisbloemige groenten de kans zich vermindert op hart- en vaatziekte!

Bereidingstijd: 10 min

Ingrediënten

gegrilde paksoi

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een ​​grill voor op middelhoog vuur (190 tot 230 graden Celsius).

  2. Snijd de paksoi doormidden. Klop in een kom de olijfolie, sojasaus, misopasta en koosjer zout door elkaar. Voeg de paksoi toe en meng tot alles bedekt is.

  3. Leg de paksoi direct op de grillroosters en gril deze 3 tot 4 minuten per kant (6 tot 8 minuten in totaal) tot ze gaar zijn.


Meer recepten

Paksoi salade
Paksoi salade
Meer Informatie
Paksoi soep
Paksoi soep
Meer Informatie
Gegrilde Paksoi
Gegrilde Paksoi
Meer Informatie
Paksoi roerbak
Paksoi roerbak
Meer Informatie

Social Media