Gegrilde garnalen met paksoi

Een Lekkere zoete gerecht waarbij paksoi word gecombineerd met garnalen tot een heerlijk voor gerecht. De heerlijke zoete saus die erover heen gaat maakt het echt helemaal af
    -Er zijn 16 verschillende levensfasen die in garnalen worden aangetroffen, van ei tot volwassen.
    -Sommige garnalen kunnen wel zes en een half jaar oud worden, terwijl andere slechts ongeveer een jaar of zo leven.
    -De gemiddelde garnaal heeft 10 poten.
    -De Chinezen verbouwen de paksoi groente al meer dan 5.000 jaar.
    -Paksoi, bekend om zijn milde smaak, is goed voor wokgerechten, stoven en soepen. Je kunt het ook rauw eten.

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

Gegrilde garnalen met paksoi

Bereidingswijze:

  1. Bereid de barbecue voor (middelhoog vuur).

  2. Klop de eerste 5 ingrediënten en 5 eetlepels nectar tot een gladde massa; breng saus op smaak met peper.

  3. Schik perziken, garnalen en paksoi op de grill. Bestrijk met 4 eetlepels nectar; Bestrijk lichtjes met 1/4 kopsaus. Bestrooi met peper en zout.

  4. Gril tot de perziken licht verkoold zijn, de garnalen in het midden net ondoorzichtig zijn en de paksoi-helften net zacht zijn, ongeveer 2 minuten per kant voor perziken en 3 minuten per kant voor garnalen en paksoi.

  5. leg de garnalen, paksoi en perziken klaar op je bord. Besprenkel met wat saus. Serveer met de resterende saus.


Meer recepten

Paksoi salade
Paksoi salade
Meer Informatie
Paksoi soep
Paksoi soep
Meer Informatie
Gegrilde Paksoi
Gegrilde Paksoi
Meer Informatie
Paksoi roerbak
Paksoi roerbak
Meer Informatie

Social Media