Paksoi roerbakken

Paksoi roerbakken

Weet je hoe eenvoudig paksoi roerbakken is? Een gezonde en snelle maaltijd! Je kunt nu namelijk je eigen roerbakschotel met paksoi maken en dan kun je snel smullen met zijn allen van deze maaltijd! Dit recept behoort tot de categorie hoofdgerechten en is geschikt voor vier personen. Het bevat 610 kcal voedingswaarden en je hebt ongeveer 20 minuten nodig voor de bereiding van paksoi roerbakken.

Paksoi-roerbakken

Ingrediënten paksoi roerbakken

Voor paksoi roerbakken heb je een aantal basis ingrediënten nodig. Als je kiest voor alleen paksoi roerbakken dan heb je alleen paksoi en wat olie nodig, maar het is vaak lekkerder en smaakvoller als je er een lekkere schotel van gaat maken en dan kun je het volgende recept hanteren voor paksoi roerbakken, deze ingrediënten heb je nodig:

 • 300 g mienestjes
 • 2 paksoi
 • 2 el zonnebloemolie
 • 2 el Japanse sojasaus
 • 2 tl gemalen komijn (djinten)
 • 8 el zoete chilisaus
 • 50 g gebakken uitjes

Keukenspullen paksoi roerbakken

Bij paksoi roerbakken heb je een wok nodig. Zorg dat je deze klaar hebt staan als je kiest voor paksoi roerbakken, des te eerder kun je beginnen met de bereiding!

Bereidingswijze paksoi roerbakken

Paksoi roerbakken neemt nauwelijks tijd in beslag, een gezonde en snelle maaltijd voor doordeweeks of in de weekenden, net wanneer je zin en tijd hebt voor paksoi roerbakken. Volg nu onze stappen en je kunt je eigen paksoi roerbakken:

 1. Als je de keuze hebt gemaakt voor paksoi roerbakken en je neemt er mienestjes bij, dan is het goed dat je deze klaar gaat maken volgens de aanwijzingen die op de verpakking staan. Daarvoor ga je de mienestjes dus koken. Vervolgens laat je deze goed uitlekken in een vergiet. Je gaat dan ook de paksoi schoonmaken en je snijdt de struiken in smalle reepjes. En dan kan het paksoi roerbakken beginnen!
 2. Je gaat nu de paksoi roerbakken. Je gaat daarvoor eerst de olie in een wok verhitten en dan ga roerbakken. Daarbij begin je met het vlees, dit roerbak je in vijf minuten bruin. Daar voeg je dan de paksoi aan toe en deze bak je al omscheppend ongeveer 4-5 min. mee. Je kunt nu alles op smaak brengen met de sojasaus, komijn, peper en zout. Welke kruiden je gaat kiezen hangt samen met je eigen smaak. Je kunt veel kruiden toevoegen als je van pittig houdt, maar je kunt het ook beperken zodat het maar een klein beetje van de smaak beïnvloed.
 3. Als je alles op smaak hebt gebracht dan verdeel je de mie over de kommen en dan schep je het vlees met de paksoi erop. Dan schenk je de chilisaus op de mie en bestrooi je deze met de gebakken uitjes.

Bij alle stappen geldt, als je geen vlees wil, dan kun je dit overslaan en dan ga je door met paksoi roerbakken. Je hebt hierdoor een heerlijke vegetarische maaltijd.

Tip paksoi roerbakken

Je kunt als je kiest voor paksoi roerbakken ook een vegetarisch gerecht er van maken. Daarbij kun je het vlees dus laten staan en dan kun je het vervangen door Tofu roerbak. Daarbij heb je verschillende varianten waarbij je kunt kiezen uit fijn of pittig gekruid. Als je van pittig houdt, dan kun je bij paksoi roerbakken altijd wat komijn en sambal toevoegen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) paksoi roerbakken

De voedingswaarden bij paksoi roerbakken voor een eenpersoonsportie zijn als volgt:

 • energie 610 kcal
 • eiwit 33 g
 • koolhydraten 70 g
 • vet 22 g waarvan verzadigd 0 g